FAQ - kunnskapsbasen

Vår erfaring er at det dukker opp mange nye problemstillinger når man har fått barn og skal ut og kjøpe utstyr. Vi har samlet endel av de spørsmålene som hyppigst dukker opp.

  • Hvor gammelt må et barn være for å sitte i sykkelvogn? Hvis det er ønskelig, er det mulig å frakte barn i sykkelvogn fra de er helt små. De første månedene vil det imidlertid være nødvendig å bruke et ekstra barnesete for å gi barnet nødvendig støtte og en god hvilestilling. Du kan da for eksempel bruke et Weber barnesete. Med et slik sete får barnet den nødvendige beskyttelsen frem til det går og sitter uten hjelp, og til det har utviklet nakkemuskler som er sterke nok til å kontrollere hodet. Normalt vil dette være frem til barnet er 8-10 måneder gammelt. Det viktigste er imidlertid at det fungerer på barnets premisser og innenfor trygge rammer. Vi anbefaler ikke rask sykling med de minste barna, og for enkelte kan det være skremmende å sitte i vognen mens den sykles. Da er det bedre å bruke den som trillevogn litt lenger, inntil barnet responderer positivt på opplevelsen.
  • Hvor lenge kan barna sitte i sykkelvogn? Kid Racer Twin er konstruert med tanke på barn opp til 21 kilo. Det vil normalt si til en gang det året barnet fyller fire. 
  • Må barna bruke hjelm? Ja. Sykkelvognen gir riktignok mye ekstra trygghet ved at barna sitter inne i et solid veltebur og er sikret med setebelter, men vi anbefaler uansett å sikre dem best mulig i tilfelle noe skulle skje. Derimot er det ikke nødvendig å kjøpe en hjelm som beskytter mot rotasjonsbevegelser (for eksempel med MIPS-systemet), siden dette neppe vil være et problem inne i sykkelvognen. Gå i stedet for en hjelm med minst mulig utspring i bakhodet, slik at barnet sitter mest mulig behagelig.
  • Vi har bare ett barn. Har dere en vogn for det? Fordi en sykkelvogn må ha en viss bredde for å være stabil, er det lite som skiller den totale bredden på en en-seter eller to-seter. I praksis er det heller ikke mye å spare på vekt eller kostnader. Våre sykkelvogner er derfor konstruert med seter for to barn. Et det bare ett barn som skal være passasjer, betyr det bare at det ene barnet får bedre plass og at det er rom for å legge inn jakker, tepper og leker til barnet inne i vognen. Så lenge barnet er innenfor vektgrensen på 21 kilo er vektfordelingen ikke noe problem. Husk bare at barnet må sitte på en av sidene – det er ikke mulig å tre om sikkerhetsselene for å sitte i midten.
  • Hvor trygge er sykkelvogner i forhold til lastesykler og barnetseter? Den store populariteten til sykkelvogner har gjort at de seriøse tyske forbrukerorganisasjonene har fått øynene opp for problemstillingen. Foreløpig har det ikke blitt testet mellom forskjellige merker av sykkelvogner, men sommeren 2021 gjorde ADAC en større sammenligning av forskjellige typer sykkeltransport – altså sykkelvogner satt opp mot barnesete, trehjuls lastesykler, lastesykler med plan foran og såkalte Longjohns. Konklusjonen viser tydelig at sykkelvognene var helt i topp på sikkerhet. I tillegg legger ADAC svært stor vekt på den betydningen gode støtdempere har for barnas komfort. Testen finner du på DENNE LENKEN. En norsk oversettelse FINNER DU HER.
  •  Kan jeg bruke sykkelvogn sammen med el-sykkel? Ja, i høyeste grad. Kraften i el-sykler betyr at det ikke er noen grunn til å lure på om de går bra å trekke en sykkelvogn: Det gjør det!
  • Kan jeg koble sykkelvognen på min flotte sykkel med gjennomgående aksling (thru axle)? Ja, det kan du. Du må bare sørge for å bytte den gjennomgående akslingen som følger med sykkelen med en tilsvarende aksling som har festepunkt for hengerfester. Merkingen av slike akslinger kan være ganske forvirrende, men så lenge du har en standard sykkel, med normal navbredde, er det ikke så vanskelig. Alle slike akslinger har en diameter på 12 mm og normal navbredde er enten 142 mm eller 148 mm. Hvis din aksling er slik, må du bare passe på å finne korrekt gjengestigning. Den kan enten være på 1 mm (Syntace), 1,5 mm (Shimano) eller 1,75 mm (Maxle.)
  • Finnes det skisett til Kid Rover Twin? Det har vi dessverre ikke. Dersom du også ønsker å bruke sykkelvognen på skiturer, anbefaler vi Kid Racer Twin.
  • Går det an å justere setet på Kid Racer Twin? Hensikten med å justere setet er normalt at barnet skal få en god sovestilling. Da vi designet Kid Racer Twin, valgte vi en ryggvinkel på 59 grader, som tilsvarer den bakerste posisjonen på de viktigste konkurrentene i markedet. De gjør at barnet sitter i en komfortabel hvilestilling, enten det er våkent eller sover. Samtidig tilpasset vi vinduene slik at utsikten er svært god. 
  • Hva er forskjellen mellom støtdempingen på Kid Racer Twin og andre sykkelvogner? Det normale er at sykkelvogner er utstyrt med en eller annen form for fjæring. Det hjelper bra på å ta imot det første støtet fra en hump eller et hull, men støtet kommer også raskt tilbake, slik at sykkelvognen kan oppleves som spretten og ustabil. Kid Racer Twins understell er konstruert rundt polyuretan-støtdempere og et uavhengig hjuloppheng med en lang og harmonisk bevegelse. Kombinasjonen av disse to betyr at bevegelsene dempes effektivt og at vognen blir langt mer stabil, noe som både øker komforten og sikkerheten.

Kan dere vise meg hvordan jeg vognen fungerer?